otopark ilaçlama
otopark ilaçlama
otopark ilaçlama, açık alan ilaçlama, lağım ilaçlama, logar ilaçlama, apartman ilaçlama,
TOZ PİRESİ
Toz piresi oldukça küçüktür. Toz piresi bir noktanın yarısı kadardır. Toz piresini fark etmek zordur. Toz pireleri polenler, insan derisi döküntüsü, bitki lifleriyle ve ölmüş akarlarla gıda ihtiyaçlarını karşılarlar. Toz piresinin ilaçlaması profesyonellik ister. Toz piresi ilaçlama özel ekipmanlarla yapılmalıdır.
Toz pireleri çok çabuk çoğalan haşerelerdir. Toz piresi haşeresi gün içinde topladıkları gıdaları bir gün içinde yirmi tane gübre topu haline getirirler ve etrafa bırakırlar. Toz piresi haşeresinin bıraktıkları bu toplar özel bir film tabakası ile kaplıdır ve bu toplar içerisinde oldukça güçlü enzimler aracılığı ile sindirilen besinler yer alır.
otopark ilaçlama
Toz pire haşereleri kendi oluşturdukları bu gübre topları ile gıda ihtiyaçlarını karşılarlar. Toz piresi haşeresinin bıraktıkları bu topların yaşadığımız mekanlar da hava yolu ile dağılmasını engellemek ve dağılan bu toz piresi toplarının insanlar tarafından solunmasını engellemek için yapılmalıdır.
Toz piresi haşeresi bir çok hastalığa ve rahatsızlığa neden olur. Toz pireleri alerjik astım başta olmak üzere birçok solunum ve cilt rahatsızlıklarına neden olur. İnsan vücudu üzerinde binlerce toz piresi yaşayabilir. Toz piresi haşeresi çok çabuk çoğaldığı için fark edildiği anda geç kalınmadan profesyonel destek alınmalıdır.

otopark ilaçlama
AKAR MİTE (MAYT)
Akarlar ( miteler) gözle görünmeyen haşerelerdir. Mite olarak adlandırılan ev akarları (miteler) toplu iğne başından küçük olan haşerelerdir. Akarlar oval şekildedirler. Akarlar (miteler) cinslerine göre krem rengi ya da koyu beyaz renkte olabilirler. Akar haşeresi insan, hayvan ve diğer canlıların yaşadığı her ortamda yaşayabilirler. İnsan vücudunda milyarlarca akar yaşar. En çok akarlara halı, koltuk, yatak ve tüylü ortamlarda rastlanır. Akarlar sadece mikroskop aracılığıyla görülebilirler. 55 mikron boyutuna kadar büyüyen akarlar vardır. 1 gram deri parçası 1.000.000 akarın beslenmesi için yeterlidir. 5 yıl kullanılan bir yatakta 5 ile 10 milyon akar yaşadığı tahmin edilmektedir. Akarlar ( miteler) insan sağlığı için tehlike arz derler. Yapılan araştırmalar yatakta bulunan tozun, yerde bulunan tozdakinden yüzde yüz daha yüksek konsantrasyonlarda toz maytı içerdiğini göstermiştir. Akarlar 20 derece daimi sıcaklık ile yüzde60 ile 80 arası nemli alanlarda varlık gösterirler. Güneş ışığının olmaması akarların oluşmasına neden olur. Çünkü güneş ışığı akarların oluşmasını engeller.
Akarların birçok türü vardır. 156 çeşit akar türü vardır. Kuşları ya da hayvanları istila eden akar türleri vardır. Akarların tanımlanmaları oldukça güçtür. Evlerimizde bulunan akarlar alerjik reaksiyona neden olabilir. Akarlar vücudumuzda kızarıklıklara ve kaşıntılara neden olurlar. Akarlar gözle görülmediği için başlangıçta nedeni pek bilinmeyebilir. Akarlar oldukça çabuk çoğalırlar. Yaşadığımız mekanlarda milyonlarca akar haşeresi bulunabilir. Akar mite olarak ta adlandırılır. Akarlar deri döküntüleri ile beslenirler. Akarlar yattığımız yataklarda, halılarda, tüylü eşyalarımızda veya kıyafetlerimizde yaşayabilirler. Bu alanlara yerleşen akarlar yumurtalarını da bu alanlara bırakırlar. Akarla kısa sürede yerleştikleri alana yayılma özelliğine sahiptirler.
Yatak, yüksek miktarda yiyecek (epitel hücreleri) ve insan vücudu tarafından verilen ısı ve nem içerdiğinden miteler (maytlar) için ideal bir yaşam çerçevesi sunar. Dermatophagoides pteronyssimus adı verilen, ev tozu hassasiyeti veren alerji yaratan etkenlere eşdeğerde olan mitenin metobolizma ürünü, kronik inatçı alerjik ritine sebep olan alerji yaratan etkenler arasında en çok bilinen ve en yaygın olan alerji yaratan etkenlere sahiptir. Alerjik rahatsızlıklara büyük olasılıkla yeni doğan çocuklarda görülür. Akar alerjisi erkek çocuklarda daha çok görülür.
Akar haşeresinin mücadelesi oldukça zordur. Akarlardan kurtulmak için verilen bireysel mücadele kesinlikle sonuç vermez tam tersine zaman kaybedildiği için giderek akarların yaşadığımız mekanlarda çoğalmalarına neden olur. Akarlardan kurtulmak her şeyi yıkamak ya da temizlemekle mümkün değildir. Çünkü çok yüksek ısılara dayanıklı haşerelerdir. Akarlardan kurtulmak için mutlaka profesyonel ve alanında uzman kişilerden yardım almak gerekir. Akar mücadelesi oldukça güçtür ve takibinin mutlaka uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir.