mersin kene ilaçlama

mersin kene ilaçlama

mersin kene ilaçlama kene haşeresi kan emerek beslenme sağlayan eklembacaklılar sınıfından bir böcektir. Ençok koyun, köpek, deve, kedi gibi canlıların üzerine yapışarak kan emen kene eşeyli bir canlıdır ve yumurtlama ile çoğalma sağlar.

Kene yumurtasını yaprak, ot, çöp ve hayvan kılları arasına bırakır. Yumurtadan çıkan kene yavruları ilk etapta mersin kene ilaçlama 3 bacaklı olup, pupa döneminin ardından 4 bacağa sahip olur. Erişkin bir kene insan ve memeli hayvanlar üzerinde yaşar.

Baş kısımları belirgin olmayan kene haşeresinin baş bölümü ile vücudu bir bütün halindedir. Kenelerin bacaklarında vantuz işlevi gören çengelli mersin kene ilaçlama organları bulunur ve bu organlar sayesinde konakçısının üzerinde rahatlıkla tutunur.mersin kene ilaçlama yeterli kanı emdikten sonra üzerinde yaşadığı canlıdan ayrılır. Özellikle kırsal alanlarda, tarlalarda, bahçelerde ve çimenliklerde ve hayvan ahırlarında sıkça bulunan keneler bu alanlardan kan emecekleri canlıların üzerine tırmanırlar. Kenenin ön ayaklarında koku alma ve dokunma duyusu fazlasıyla gelişmiştir.

mersin kene ilaçlama firmaları

Dünyada 1000’in üzerinde kene türü yaşar. Özellikle sığır, dana, inek ve köpek gibi canlılar üzerinde sıkça yaşayan kenelerin birçok türü kördür. İnsan ve hayvanda parazit olarak yaşayan kene her türlü hastalığı taşıyabilir ve insanlara bulaştırabilir. Kenenin bulaştırdığı pek çok tehlikeli ve salgın hastalık vardır. Kene ısırmasından doğan en önemli hastalık FSME ve Borreliose hastalıklarıdır. Kenelerden bulaşan hastalıklardan korunmak için kene ilaçlama hizmeti almak gereklidir.

*FSME: Ateş, eklem ve baş ağrısı,bazen de menenjit görülebilir.

*Akdeniz ateşi: Çok yüksek ateş ve alerjik reaksiyonla görülür.

*Tularemia: Ateş ve baş ağrısı.

*Ehrlichiosis: Adale ağrısı, ateş, sırt ve baş ağrısı görülür.mersin kene ilaçlama firmaları

mersin kene ilaçlama

mersin kene ilaçlama

*Kırım Kongo Ateşi
Nairovirüs isimli virüs keneler tarafından taşınır. Bu virüsün yapısında RNA zarflı virüs, heliksel kapsidi vardır. Kırım Kongo hastalığı hayvan kaynaklı bir enfeksiyondur. Kırım Kongo hastalığının belirtileri, burun kanaması, vücutta morarmalar, ateş, baş ağrısı, kırgınlıktır. Ölümler akciğer yetmezliği, böbrek yetmezliği olarak görülür.mersin kene ilaçlama ilaçlama yapmak önemlidir.ilaçlama servisinin aranması şarttır. Aksi halde kısa sürede sağlık sorunları ile karşılaşılabilir ve geç kalınmış olabilir ve sivrisinek ile mücadele daha da zorlaşa bilir.  Bu haşereler çok soğuk ve çok sıcak havayı sevmezler. Uçarak hareket eden sivrisinek ile mücadele zordur. Mutlaka periyodik olarak ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Sivrisinek ilaçlama sineğin en yoğun ve toplu halde bulunduğu yerlere yapılır. Sivrisinek en fazla akşam gün batarken ve sabah gün doğarken aktif olur. Sinek ilaçlamasını periyodik olarak yapmak gerekir. Çünkü sinekler her gün yumurta bırakan çok hızlı çoğalan haşerelerdir. Sivrisineğin bulunduğu alanlara ilaçlama motorları ile püskürtme yöntemi ile yapılır. Sivrisineğin mücadelesinde etkili bir yöntemdir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Call Now ButtonHEMEN ARA