haşereler ilaçlama

haşereler ilaçlama

haşereler ilaçlama

haşereler ilaçlama

Alman Hamamböceği
Biyolojisi

0.5-1 cm boyunda, kahverenkli, en hızlı üreyen hamamböceği türüdür. Bıraktığı bir pakette (kokon) 40-48 civarında yumurta vardır. Bir dişi yılda 30.000’i bulan yavru sayısına ulaşabilir. Ömrü bir yıldır. Kuru ve sıcak yerleri sevdiği için halk arasında KALORİFER BÖCEĞİ olarak da anılırlar. Çok pistirler ve her şeyi yerler. Her pisliği, mikrobu taşır ve bulaştırırlar. Gıda, su ve sıcağa olan ihtiyaçlarından dolayı insan olan her yerde aktiflerdir. Evlerde ilk yerleşecekleri yerler mutfak ve banyolardır. Hemen hemen bütün zamanlarını yuvalarında, delik ve çatlaklarda saklanarak geçirirler. Karanlığı sevdiklerinden geceleri daha aktiftirler. Çok dayanıklıdırlar. İlaçlara karşı çok çabuk direnç geliştirirler. Marketten ufak bir poşet içinde veya bir yumurta paketinde evinize gelebilirler.

“Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, allerjik reaksiyon gibi çeşitli hastalık mikroplarını taşır ve bulaştırırlar.”

Kontrol Önlemleri

Bu haşerenin kontrolü zordur. Tecrübe, teknik bilgi, uygun insektisit ve periyodik uygulama gerekir. Kalıcı insektisitleri her türlü çatlak ve yarıklara, kapı pervazı, süpürgelik, dolap arkası gibi yerlere uygun dozlarda uygulamak gerekir. Gerekirse özel yemleme sistemi (TES) uygulanır.

Önerimiz

Apartman haşere anlamında temizse; sakinlerin dikkatli olması, ilk böcek geldiğinde ise o dairenin böcek yayılmadan ilaçlatılması gerekir. İhmal edilirse diğer dairelere de yayılarak rahatsızlık verir ve masraflara neden olur. Örneğin 30 daireli bir apartmanda 6-7 dairede üreme başlamışsa, bütün apartman dairelerinin komple ilaçlatılması en doğru harekettir. Bu yapılmazsa, böcekler daireler arasında dolaşır ve sorun zaman içinde kronikleşir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Call Now ButtonHEMEN ARA