haşere ilaçlama firmaları
haşere ilaçlama firmaları
haşere ilaçlama firmaları Böcekler, eklembacaklıların en kalabalık türüdür. Böceklerin dünyada 1 milyondan fazla türleri bulunmaktadır. Bu böcek türlerine her yıl birkaç tane böcek türü eklenmektedir. Böcekler Dünyadaki hayvanların % 90’ını oluşturmaktadırlar. Böcekler uçan böcekler, yürüyen böcekler olarak ayrılırlar. Böcekler tüm açık ve kapalı yaşam alanlarımızda bulunabilirler. Her türlü yol ile yaşadığımız her mekanda karşımıza çıkabilirler. Böcekler her türlü pis alanlarda gezindikleri için bu mikropları bünyeleri ile yaşam alanlarımıza getirirler. Böcek ilaçlama bu açıdan oldukça önem taşımaktadır. Böcekler çok çabuk çoğalırlar. Örneğin; kalorifer böcekleri, pireler, hamam böcekleri… 1 hamam böceğinin tek bir yumurtasından 30 ile 60 arası yavru hamam böceği çıkmaktadır. Bireysel olarak böcekler ile mücadele çok zordur. Böcek ilaçlama da mutlaka alanında uzman profesyonel böcek ilaçlama şirketleri, böcek ilaçlama servisleri, böcek ilaçlama firmaları ile çalışılmalıdır. Ancak bu sayede alanınızdaki böcek sorunundan kurtulabilirsiniz. Böcek ilaçlama mutlaka kuralları doğrultusunda uzman kişiler tarafından yapılması gereklidir. – Böcek ilaçlama nasıl yapılır? Böcekler farklı özelliklere sahiptirler. Sayıları da oldukça fazladır. Böcek ilaçlama da her böcek türü için farklı ilaçlar kullanılmakta olup çeşitli uygulama yöntemleri vardır. Örneğin; Pire böceği için özel pire ilacının kullanılması gerekir. Kalorifer böceği içinde… Böcek ilaçlamada sıvı kokulu ilaçlama, sıvı kokusuz ilaçlama ve jel ilaçlama yöntemleri ile ilaçlama yapılmaktadır. Sıvı kokulu ilaçlama tüm böcek türleri için, böceğe uygun ilaçların birbirine karıştırılarak su ile sirküle edilip ilaçlama motoru ya da ilaçlama pompası ile böcek sorununu olduğu alana uygulanan ilaçlama yöntemidir. Sıvı kokulu böcek ilaçlama da ilaçlanan mekanın belirli bir süre kapalı kalması gereklidir.haşere ilaçlama firmaları
Kalorifer böceği en hızlı üreyen ve mücadelesi en zor olan hamam böceği türlerinin başında gelmektedir. Bu haşereler daha fazla kalorifer petekleri çevresinde görüldükleri için halk arasında kalorifer böceği adını almıştır. Bu haşereler bizlere inanılmaz gelen bazı özelliklere sahiptirler ve omurgasız canlı türleri arasında yer alırlar. Kalorifer böceklerinin başlarında yön ve yiyecekleri çok hızlı bulabilmelerini sağlayan antenler bulunur.
Bu haşerelerin bacaklarının vantuzlu olmalarından dolayı tavanlarda ve duvarlarda rahatlıkla hareket edebilirler. Kalorifer böceği bizlerin yediği gıda artıklarından beslenen canlılardır. İnsanların bulunduğu tüm ortamlarda bu haşereleri görmek mümkündür. Kalorifer böceklerinin vücutları soğuğa ve yüksek ısıya rahatlıkla dayanabilen bir yapıya sahiptir.
Kalorifer böceğini ilginç yapan bir diğer özelliği bir gecede ortalama olarak 3,5 ile 5 km arasında yol kat etmeleridir. Kabaca bir hesap yapacak olursak bir gece de bir binayı baştan aşağı dolaştıklarını söyleyebiliriz. Kalorifer böceğinin evlerimizde üreyeceği ilk alanlar evimizin mutfak ve banyo kısımlarıdır. Bu haşereleri gündüzleri görmek pek mümkün değildir. Karanlıkta dolaşmayı tercih ettikleri için geceleri daha çok aktifleşirler.
Kalorifer böceği ilaçlama yapan firmanın profesyonel olması gerekir, çünkü kalorifer böceği yumurtlama yöntemi ile çoğalan haşerelerdir. Yumurtalarını üzerinde, sırtlarına yakın olan bir bölgede taşırlar ve dış alana kapsül içerisinde bırakırlar. Bu kapsüller kesinlikle hiçbir ilaçtan etkilenmezler bu yüzden mutlaka açılması gerekmektedir. Her kapsülün içinde 40-50 adet arası yavru kalorifer böceği yumurtası bulunur. Bu haşereler ölürken dahi yumurta kapsülleri bırakabilmek gibi inanılmaz bir özelliğe sahiptirler